perjantai 30. marraskuuta 2012

Joulukalenteri

Sain viimetipassa valmiiksi joulukalenterin. Tarkoitus oli tehdä siitä värikäs, ja sellainen siitä tulikin :)
Saatan vielä parannella sitä myöhemmin, vaikka laittaa tukikankaan taakse, kun nyt ei sitä vaan ollut. Virkkasin tässä yhtenä päivänä vielä linnunruoalle pussukan. Tuli niin pieni rasva-siemenseos palanen, jotta piti tehdä pikku pussikin. Tuohon voi laittaa sitten niitä ostettuja siemenpallojakin.
Sini- ja talitiaiset ainakin tykkäsivät nakuttaa ruokaa siitä.

tiistai 27. marraskuuta 2012

maanantai 26. marraskuuta 2012

Neule

Vuosia, ainakin 20 vuotta sitten hurahdin villalankojen värjäykseen, niitä tuli värjäiltyä niin paljon että vieläkin on monta vyyhteä jäljellä, vaikka olen niistä neulonut sukkia, lapasia, hanskoja, säärystimiä ja vaikka mitä. Aito villalanka on vaan niin heikkoa, että se tuntuu hajoavan herkästi, ainakin sormikkaissa ja sukissa. Näistäkin leikkasin sormiosat pois ja neuloin rannekkeisiin uudet sormikkaat.
Lankojen värjäys oli kyllä tosi ihanaa puuhaa, harmi kun ei tullut silloin otettua yhtään valokuvaa siitä touhusta. Mulla oli iso kattila, ja tiilestä ladottu nuotio ulkona ja siinä keittelin, kuin pieni noita-akka pataani :) Aina monesta aineesta tuli noita vihreitä sävyjä ja myös tuota rannekkeessa olevaa kellertävämpää. Puretusaineesta riippuen eri sävyjä. Voi kun vielä joskus pääsisi siihen puuhaan uudelleen. Nyt laitan puikot ja langat piiloon ja alan tehdä jotain muuta, enemmän jouluista toivottavasti.

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Maalailua

Teinpä päivänä muutamana lasipurkeista kynttiläpurkkeja. Vanhat pitsit kävivät just purkin yläreunaan. Hopeanväriseen tein sydämet tarrasta, ja aukoista tuli aika tarkkareunaisia. Valkeaan tein ne sanomalehdestä ja liimasin teipillä, vielä kuivuttua töpöttelin maalipensselillä sydänten reunat, jotta tulee rosoa.

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Patalaput ja "uudet" kangaslöydöt

Ompelin edellisestä kirppari kankaasta muutaman patalapun. Meillähän ne ovat ihan käyttötavaraa, koska niitä kuluu ja nokeentuu leivinuunissa.
Kävin tänään Fida-kirpparilla, lähinnä etsin farkkuja ja löysin yhdet yhden euron hintaiset. Sitten sattui vastaan muutama iloisenvärinen kangaspalakin.

lauantai 3. marraskuuta 2012

Valmiit

Sain kuin sainkin valmiiksi lapaset. No, jäi tietty napit kukkien keskelle laittamatta, kun ei löytynyt nappivarastosta sopivia, vaikka kuinka olisin etsinyt.
Tein senverran isommat, että mahtuu alle hanskat tms. Palelen niin helposti pakkasella.

torstai 1. marraskuuta 2012

Piipahdus kirpparilla

Kaupungissa käydessä käytiin pyörähtämässä kirpputorilla. Mies on senverran nopea "pyörähtäjä" ettei kerkiä paljon katselemaan, mutta joskus jotain tarttuu mukaan. Sain tämän kankaan ½ hintaan 2€, ainakin 3,5 metriä kangasta verhoiksi ommeltuna. Hän itse löysi "kristallisen" sokerikon. Ainakin patalappuja on suunnitelmissa tehdä tästä.
Kun multa loppui jokunen päivä sitten vaaleanpunainen lanka, joten lapaset jäivät kesken...
..Tänään sain ostettua sitten lisää tuota lankaa. Välillä piti ottaa joku neule, kun en osaa olla ilman käsillä tekemistä :)
Löytyi tämä "pontso" tai mikä lieneekään, monta monta vuotta sitten oli muotia virkata tällaisia ja keskenhän se minulta jäi, on pyörinyt tuolla kaapissa. Nyt neuloin siihen kaula-osan ja aion käyttää sitä kaulurina. Väri on muuntunut tässä kuvassa jotenkin omituiseksi.